Peter Michiel Schaap

directeur-bestuurder

Peter Michiel Schaap is als directeur-bestuurder bij GRAS verantwoordelijk voor inhoud en financiën. Hij heeft de ‘dagelijkse leiding’, maar trekt ook diverse projecten.

Peter Michiel studeerde Kunst en Kunstbeleid (KKB) en Kunst- en Architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en werkte onder meer voor de RUG, de gemeente Haarlemmermeer en de Architekten Cie. Hij was ruim vijf jaar secretaris van het Kwaliteitsteam van de Regio Groningen Assen en werkte meer dan tien jaar voor het Atelier Rijksbouwmeester en het College van Rijksadviseurs (CRa). Bij GRAS staat hij bekend als wandelende encyclopedie, maar ook om het feit dat hij conceptueel ijzersterk is: geef hem een vaag idee en hij bedenkt er ter plekke een goed project omheen.

Naast GRAS heeft Peter Michiel zijn eigen bureau: Complod. Daar houdt hij zich bezig met projecten op het vlak van strategie, content en conceptontwikkeling. Ook initieert hij met regelmaat eigen projecten, onder meer rond de relatie tussen gezondheid en de gebouwde omgeving, zoals de conferentie Building the Future of Health

Neem contact op met Peter Michiel