Wat vind jij het beste nieuwe gebouw van Groningen?

Elk jaar reiken GRAS en de Stichting Dag van de Architectuur Groningen de prijs voor het beste nieuwe gebouw van Groningen uit. Of nou ja, prijzen. De vakjury kiest een winnaar, maar ook jij kunt je stem uitbrengen! Wie verdient volgens jou de publieksprijs?

Stem op je favoriet!

Met de Grote Groninger Gebouwenenquête willen we een zo groot mogelijk publiek interesseren en enthousiasmeren voor architectuur. Daarnaast geeft de verkiezing jaarlijks een representatief beeld van wat er is opgeleverd in de stad. We vinden het belangrijk dat de lijst van genomineerden een zo compleet mogelijk beeld geeft van de diversiteit aan architectuur, gebouwen en gebouwtypen die in dat jaar zijn opgeleverd. 

De vakjury kiest haar winnaar en wijst een nummer 2 en 3 aan. In het juryrapport licht ze haar keuze toe en geeft zij kort haar meer algemene bevindingen weer over de bouwproductie van dat jaar. De juryleden zijn onafhankelijk en hebben geen directe link met Groningen, zodat ze de projecten zo objectief mogelijk kunnen beoordelen.Naast een vakjury kiest het publiek uit de genomineerde gebouwen ook een nummer 1, 2 en 3. En daar willen we jou ook graag bij betrekken! In de slideshow zie je de zestien genomineerden van dit jaar. Heb je nog niet gestemd? Ga dan vóór 14 juni klokslag 15.00 uur naar de DAG-website en breng je stem uit!

Stem direct