Noorderzon 2019: kunstopdracht GRAS en CBK

Elk jaar realiseert het CBK Groningen tijdens festival Noorderzon een kunstopdracht. Dit jaar doet het dat – net als in 2015, 2016 en 2017 – samen met GRAS. De opdracht biedt talentvolle Groningers een uitgelezen kans om hun werk aan een groot publiek te laten zien.

Ben jij kunstenaar, ontwerper of architect? En woon en/of werk je in de gemeente Groningen? Meld je dan aan! Het thema dit van dit jaar: Transitie, ‘de kanteling in de maatschappij’.

We zijn op zoek naar mensen die opgeleid zijn als kunstenaar, ontwerper of architect en nu werkzaam zijn op een van deze terreinen. Maar let op: de opdracht is bedoeld als talentontwikkelingstraject. We geven hem daarom aan iemand die nog niet veel ervaring heeft met werken in de openbare ruimte en/of in opdracht.  

Vorig jaar kreeg Jesper Veltrop de kunstopdracht. Hij realiseerde op Noorderzon een bijzondere ontmoetingsplek. In voorgaande jaren zagen we onder meer een lichtsculptuur, een tijdelijk paviljoen op de speelweide en een brug op de vijver.

De opdracht voor 2019: ontwerp binnen het jaarthema een kunstwerk, in de ruimste zin van het woord. Het object moet uitnodigen tot betreden en/of verblijf. Iets voor jou? Je kunt je voorstel tot en met 3 maart 2019 indienen. Dat kan door een mail te sturen naar pieter.duijser@cbk.groningen.nl.

Kijk voor uitgebreide informatie op de site van het CBK