Dagposterbouwkwartet
2018

Naoorlogse architectuur is vaak de kop van jut. 'Lelijk', 'afbreken', 'wat moeten we ermee?'. Zomaar wat kreten die je dikwijls hoort als het om gebouwen uit pakweg 1950-1980 gaat. Voor iedereen die de kwaliteit van deze gebouwen wél op waarde schat, of die juist een zetje in de goede richting nodig heeft, maakten we rondom de Dag van de Architectuur in 2018 het Dagposterbouwkwartet.

Het Dagposterbouwkwartet maakte GRAS in samenwerking met de stichting Dag van de Architectuur Groningen. Studio Anne-Marijn deed de vormgeving – en hoe! Met vijf fraaie kaarten eren we de gebouwen in Groningen die nog wel een gezonde dosis liefde kunnen gebruiken. Het is een herinnering aan wat er was en een viering van wat we nog hebben.

Voor het kwartet maakten we vijf categorieën: Noordwand Grote Markt, Universiteit & Onderwijs, Zorg & Ziekenhuis, Kantoren & Bedrijven en In Memoriam. In deze laatste groep vind je gebouwen die ondanks hun overduidelijke kwaliteit de sloophamer niet hebben weten te ontwijken. Dit lot moet wat ons betreft de andere gebouwen bespaard blijven, en daar moet dit kwartet een bijdrage aan leveren.

Hebben?

Wil jij zo'n fraaie set hebben? Dat begrijpen we. En het kan! Al vind je de gebouwen toch écht lelijk – de kaarten zelf zijn écht heel mooi. Hang ze op, knip ze uit, laat ze op je lijf tatoeëren of ga er lekker mee kwartetten! Stuur ons een mailtje en je kunt er gratis een ophalen.