Provinciale Statenverkiezingen

BTW in Alle Staten // Aflevering 2

Een verkiezingstalkshow zónder politici

GRAS en De Linkse Mannen presenteren rondom de provinciale verkiezingen een driedelig talkshowprogramma: BTW in Alle Staten. Drie avonden lang gaan Bram Douwes (B), Thereza Langeler (T) en Wilbert van de Kamp (W) in Brouwerij Martinus met diverse gasten in gesprek over de belangrijkste verkiezingsthema’s. Dat doen ze, heel verfrissend, zonder lijsttrekkers en potentiële Statenleden. BTW zet niet de politiek, maar de inhoud voorop.

Het landschap: landbouw, natuur en energie

Provinciale verkiezingen? Moet je daar iets mee? Jazeker. Provincies gaan over de uitbreiding van steden en dorpen, de aanleg van nieuwe woon- en werklocaties, over wegen, spoorwegen, waterwegen en over natuur-, recreatie- en agrarische gebieden. Ze spelen een hoofdrol in het landschapsbeleid en houden toezicht op waterschappen en gemeenten. Daarom mag je de provinciale verkiezingen van 15 maart 2023 simpelweg niet aan je voorbij laten gaan.

In aflevering 2 duiken we het landschap in, en gaat het over natuur, landbouw en energie. Te gast zijn landschapsarchitecten Lieke Jildou de Jong (Landscape Collected) en Sven Stremke (Wageningen Universiteit).

Daarnaast presenteren Bram, Thereza en Wilbert twee droomgedeputeerden: personen zonder politieke pet, waarvan we dolgraag zouden willen dat ze op basis van hun kennis en kunde zitting zouden nemen in een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

> Luister via Spotify

> Luister via Apple Podcasts

Headerbeeld: Douwe de Boer

Illustratie: Megan de Vos