Opgeknapt

Bloemen voor Bulten!

Tekst:
Leestijd: .

Pandjesbazen. Ook wij vinden er vaak wat van. Maar als ze het dan een keer goed doen, moeten we ze daar ook erkenning voor geven. Vandaag daarom bloemen voor Bulten!

Zeg je Groninger pandjesbaas, dan zeg je Wim Bulten. De arme man wordt regelmatig door de mangel gehaald, al vermoeden we dat hij er niet minder van slaapt. Hij maakt het er zelf ook wel een beetje naar, natuurlijk. Maar dat is niet waar we het nu over willen hebben.

Aan het begin van het nieuwe jaar viel ons oog plotseling op een als een feniks uit de as herrezen pand aan de Nieuwe Ebbingestraat 71, direct naast de bekende blauwe kruidenier. Tot voor kort had de benedenverdieping ervan de aantrekkingskracht van een op straat gegooide poepluier. Maar recent is de voorgevel in ere hersteld – door Wim Bulten! En hoe!

De situatie voor de renovatie: sleets // Foto: Google Street View

Het pand na de renovatie: opgeknapt!

Omdat de Nieuwe Ebbingestraat behoorlijk wat liefde kan gebruiken, en dit een mooie stap in de goede richting is, besloten we bij GRAS dat Bulten een bloemetje verdient. Zodat hij weet dat we het waarderen wanneer hij iets moois voor de stad doet. Collega Clemens bedacht het plannetje, en voerde het direct uit.

Keep up the good work, Wim.