Symposium: Oldambt in de toekomst

Tijd: 12.00 uur Locatie: HarbourClub, Havenkade-West 3, Winschoten Organisatie: Stichting Landschap Oldambt

Stichting Landschap Oldambt organiseert het symposium Het Oldambt in de Toekomst. Het symposium staat in het teken van inspireren, reflecteren en discussiëren. Aanleiding voor dit symposium, dat zal plaatsvinden in de HarbourClub Winschoten, is de Prix de Rome van 2018.

De opdracht voor de Prix de Rome was gesitueerd in twee Oost-Groningse dorpen: Ganzedijk en Hongerige Wolf. In dit weidse landschap bevinden zich veel dorpen waar de huizen onverkoopbaar zijn geworden als gevolg van de aardbevingen. Het zijn verraderlijke ontwikkelingen met een blijvend gevolg voor het gebied en zijn bewoners.

De jury van de Prix de Rome 2018 daagde de deelnemende landschapsarchitecten uit om voor dit gebied een interventie te ontwerpen. Winnares Alessandra Covini zal tijdens het symposium haar visie en kennis delen rond het thema ‘Het Oldambt in de Toekomst’. Prix de Rome genomineerde Bram van Kaathoven doet hetzelfde. Ook landschapsarchitect Rob Roggema, lector Ruimtelijke Transformaties van het kenniscentrum NoorderRuimte, is aanwezig. 

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van het symposium.

agenda

vr 18 oktober Symposium: Oldambt in de toekomst

Tijd: 12.00 uur Locatie: HarbourClub, Havenkade-West 3, Winschoten Organisatie: Stichting Landschap Oldambt
Lees verder
agenda

do 31 oktober Krimpcongres: 'De kracht van verbinding'

Tijd: 10.30 uur Locatie: Martinikerkhof 12, Groningen Organisatie: Ministerie van BZK en de provincie Groningen
Lees verder