Suikersymposium: voorbij de tijdelijkheid

Tijd: 10.30 uur Locatie: Voormalig Suikerunieterrein, Suikerlaan 20, Groningen Organisatie: GRAS i.s.m. PloegId3

Stadslabs: Nederland kent er vele. In deze ‘proeftuinen van vernieuwing’ wordt geëxperimenteerd met andere manieren van stadmaken. Tijdelijkheid dient vaak als middel. Maar wat doen we met alle opgebouwde waarden als de periode van tijdelijkheid voorbij is? En wat kunnen we leren van onze Stadlabs? Hoe kunnen deze lessen van invloed zijn op ontwikkelingen elders?

Deze vragen – en nog veel meer – staan centraal tijdens het Suikersymposium, dat als thema 'Voorbij de tijdelijkheid' heeft. Het symposium is een initiatief van PloegId3 en GRAS, mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.
 
Het Suikersymposium vindt plaats op donderdag 16 mei van 10.30 uur tot ca. 17.00 uur. Tijdens het symposium gaan we kennis halen, brengen en delen. Er zijn verschillende Nederlandse Stadlabs onder de genodigden, waaronder GOUDasfalt uit Gouda, Buiksloterham uit Amsterdam, ZUS uit Rotterdam en Honigcomplex uit Nijmegen. Edwin Verdurmen van het Arnhemse CASA is dagvoorzitter.
 
Het leuke is: de Stadlabs vertellen niet alleen hun eigen verhaal. Nee, we dagen ze uit om mee te denken over elkaars opgaven. Zo leren we optimaal van elkaar. En natuurlijk speelt ook de Suiker een belangrijke rol in het programma: in oppervlakte de grootste ‘ruimtelijke proeftuin’ van Nederland. We verkennen het terrein, maken de balans op en bespreken de resultaten en de opgaven die nog voorliggen.

Hoe maken we ‘tijdelijke’ waarden onderdeel van een duurzame gebiedsontwikkeling? Kom langs, praat mee en ga met ons voorbij de tijdelijkheid!

Meer informatie volgt, maar zet 16 mei alvast in je agenda.

agenda

do 9 mei Werkconferentie WHO CARES

Tijd: 09.30 uur Locatie: De Amstelhoven, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam Organisatie: Who Cares
Lees verder
agenda

do 16 mei Suikersymposium: voorbij de tijdelijkheid

Tijd: 10.30 uur Locatie: Voormalig Suikerunieterrein, Suikerlaan 20, Groningen Organisatie: GRAS i.s.m. PloegId3
Lees verder
agenda

zo 19 mei Stadswandeling: Kunst in de westelijke binnenstad van Groningen

Tijd: 14.00 uur Locatie: Vertrek vanaf trap bij ingang VVV-kantoor Grote Markt Organisatie: Kunst in Zicht
Lees verder
agenda

do 23 mei THE AFRI-URBAN LAB: international two-day seminar

Tijd: 09.15 uur Locatie: Academie Minerva, Praediniussingel 59, Groningen Organisatie: Rijksuniversiteit Groningen
Lees verder