Stadswandeling: Kunst in de westelijke binnenstad van Groningen

Tijd: 14.00 uur Locatie: Vertrek vanaf trap bij ingang VVV-kantoor Grote Markt Organisatie: Kunst in Zicht

De stad Groningen beschikt over een vrij compacte en overzichtelijke binnenstad. Wie in het centrum rondloopt, ziet in eerste instantie veel bebouwing. Maar als je goed oplet, blijkt dat er zich ook veel kunst in de openbare ruimte bevindt. Veelal op plekken waar je eerst achteloos aan voorbij loopt of in verborgen hoeken. Eigenlijk is er best veel te zien op dit gebied.

Maar hoe komen sommige kunstwerken op de plek waar ze nu staan? Zijn er bijzondere verhalen over te vertellen of staan ze er een beetje verloren bij? Het antwoord daarop zou tijdens deze stadswandeling, onder leiding van André Tervoort, wel eens voorbij kunnen komen. Onderweg kan ook af en toe worden stilgestaan bij bijzondere gebouwen en gevelversieringen. 

Er is veel te zien voor wie er oog voor heeft en er de tijd voor neemt. Daarom zal deze wandeling ook slechts een gedeelte van de binnenstad bestrijken, en wel het westelijk deel.

André Tervoort werkte bij de gemeente Groningen, onder meer als beheerder Openbare Kunst en als technisch adviseur bij het Centrum Beeldende Kunst in Groningen.

Meer informatie vind je op de website van Kunst in Zicht.

agenda

di 29 september Opening tentoonstelling Panorama Nederland

Tijd: 16.00 uur Locatie: Rabo Studio, Forum Groningen Organisatie: GRAS i.s.m. Provinciaal Bouwheerschap en Forum Groningen
Lees verder
agenda

di 29 september De Linkse Mannen lossen het op - S02E04

Tijd: 17.00 uur Locatie: Forum Groningen, Rabo Studio Organisatie: GRAS i.s.m. Provinciaal Bouwheerschap
Lees verder