GRAS op Noorderzon: HOOP

Tijd: 19.00 uur Locatie: Pollux-tent, Noorderplantsoen Organisatie: GRAS i.s.m. Noorderzon

Doemscenario’s rond klimaat en biodiversiteit: ze zijn reëel. We kunnen ons doorlopend druk maken over een ontspoorde woningmarkt, de stikstofcrisis, omgang met erfgoed en de verdozing en verrommeling van het landschap. Je zou er moedeloos van worden. Maar: verlies nooit de hoop. GRAS presenteert in samenwerking met Noorderzon het drieluik HOOP: drie inspirerende gesprekken in een al even inspirerend decor over de toekomst van Nederland en Groningen in het bijzonder.

De gesprekken in HOOP vinden plaats binnen de context van de grote opgaven waar we als maatschappij voor staan. En dat alles zonder presentator! Ieder gesprek duurt zolang het volgens de gesprekspartners zelf interessant blijft.

We zetten boeiende koppels tegenover elkaar, die elkaar niet door en door kennen. Jong naast oud, nieuwe garde naast oude garde, uit verschillende disciplines of vakgenoten met een andere houding ten opzichte van de opgave.

dinsdag 23 augustus, 19.00 uur

HOOP voor samenleven in de stad

Reimar von Meding, algemeen directeur bij KAW architecten, trok met de studie Ruimte Zat in de Stad landelijke aandacht. Hij gaat in gesprek met filosoof, publicist, spreker en columnist Hans Schnitzler, die veelvuldig schrijft over de impact van digitalisering op de samenleving. Want wat betekent deze ontwikkeling in ons dagelijks leven? En hoe werkt het door op de manier waarop wij wonen en samenleven?

TICKETS

Tegengif

Het drieluik HOOP dient als tegengif voor de moedeloosheid die op de loer ligt bij de grote maatschappelijke opgaven waar we als samenleving voor staan.

Locatie: Pollux-tent, Noorderplantsoen

Entree: €5

Duur: variabel, maximaal 75 minuten

***

Headerbeeld: Sanne Boekel

agenda

do 20 oktober De Linkse Mannen lossen het op // S04E05

Tijd: 17.00 uur Locatie: Volgt Organisatie: GRAS
Lees verder
agenda

vr 4 november — zo 6 november Expositie Bouw Anders

Tijd: 09.00 uur Locatie: Forum, Nieuwe Markt 1, Groningen Organisatie: Gemeente Groningen i.s.m. GRAS
Lees verder
agenda

do 24 november De Linkse Mannen lossen het op // S04E06

Tijd: 17.00 uur Locatie: Volgt Organisatie: GRAS
Lees verder