Cursus: Cultuurlandschappen van Noord-Nederland

Tijd: 09.00 uur Locatie: Start in de Van der Leeuwzaal, Academiegebouw Organisatie: Kenniscentrum Landschap (RUG)

Op 12, 13 en 14 april organiseert het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen de vernieuwde cursus Cultuurlandschappen van Noord-Nederland. Je krijgt twee aaneengesloten dagen vol colleges, workshops en excursies, en als afsluiter ga je een dag op bus-excursie.

De eerste twee dagen zijn er colleges van professor dr.ir. Theo Spek en dr. Mans Schepers, beiden erkende experts in het Noord-Nederlandse cultuurlandschap. Ze bieden een overzicht van de opbouw en ontwikkelingsgeschiedenis van het landschap. Inspirerende jonge onderzoekers als Anna-Rosja Haveman, Jeroen Wiersma en Dennis Worst delen hun lopende onderzoek. De middagen worden besloten met veldpractica of workshops in kleinere groepen (naar keuze).

Woensdagavond is het Kenniscafé Landschap, met debat en presentaties. Daar kunnen de deelnemers van hun projecten, vragen en aankondigingen met elkaar delen. De cursus eindigt op vrijdag met een geheel verzorgde excursie.

De cursus is bedoeld voor lokale en provinciale bestuurders en ambtenaren, medewerkers van maatschappelijke organisaties, medewerkers van adviesbureaus en natuurbeheerders, medewerkers van waterschappen, medewerkers van natuur- en landschapsorganisaties, en (landschaps)architecten.

Voor meer informatie, zie het conceptprogramma. Of meld je direct aan!

Heb je vragen over de kosten en het programma? Mail dan naar cursus.landschap@rug.nl.

Headerbeeld: Paul Paris - Les Images