Platform GRAS & the bicycle case

25 mei 2013

Koffers en fietsen zijn niet voor elkaar gemaakt. Achterop zonder snelbinders maakt je arm lam, voorop maakt je stuurloos. Rolkoffers meesleuren aan een hand – met de andere aan het stuur – leidt tot afgesleten wieltjes en complexe verkeersituaties. En dat terwijl beide toch van elkaar zouden moeten kunnen profiteren: het gemak van de fiets én het gemak van de rolkoffer. 

Architectuurcentrum Platform GRAS ziet in ‘wannabe’-fietsstad Groningen een stevige ontwerpuitdaging. Kunnen we iets bedenken waarmee fietsers makkelijk hun koffer mee kunnen nemen? Een kofferaanhanger? Een makkelijk mandje? Of misschien zelfs een koffertrekhaak?

Samen met Pezy Product Innovation en House of Design gaat GRAS de uitdaging aan. Op zaterdag 25 mei, tijdens de DesignXPO, werd op de GRASboot aan de Bloemsingel 1001 een hele middag door ontwerpers, designers, fietsers en uitvinders gewerkt aan een mooie oplossing. 

Wie weet fietsen we binnenkort allemaal met onze koffer naar Eelde voor een vlucht naar Milaan, Barcelona of Kreta - of kunnen studenten extra makkelijk hun was meenemen naar pa en ma?

 

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn