Pitch #1, de zeecontainer-op-pootjes

20 mei 2015

Je kunt je zorgen maken over leegstand, maar je kunt ook wat doen! Met Pitch bijvoorbeeld, een project van Platform GRAS, Vastgoedrapport Groningen - Assen en Ruimte in Stad. Samen zorgen we dat leegstaande panden een nieuwe (tijdelijke) invulling krijgen. Deze eerste Pitch ging over een charmante zeecontainer-op-pootjes op het Groningse Suikerunieterrein. 

Zeecontainer-op-pootjes

Daar staat ie dan, op het Suikerunieterrein: 26 m2 schoon aan de haak: de zeecontainer op pootjes. Met wifi, een magnifiek uitzicht over het terrein en de stad en op de plek waar de komende jaren van alles staat te gebeuren. Niet-te-missen nieuwe initiatieven, feesten, samenwerkingsverbanden en start-ups. En als je wilt kon deze zeecontainer de jouwe zijn. Voor even of – als je het goed deed – voor een langere tijd.

Het enige wat je ervoor hoefde te doen was een goed plan bedenken! Een plan voor de zeecontainer die (iets) bijdraagt aan het terrein en de gebruikers van het terrein. Een plan waarmee de bedenkers de eigenaren van de zeecontainer (Ploeg id3) blij zou verrassen. De dames van Rebel Rebel kregen het voor elkaar. Zij hebben de kans gekregen hun droom te verwezenlijken: een rebels hostel dat elk seizoen een beetje beter én een beetje groter wordt. 

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn