Kennisboo(s)t: Agnes van den Berg over biophilic architecture

25 oktober 2013

Voor de GRAS kennisboo(s)t deelden deskundigen uit allerhande disciplines hun visie. Prof. Dr. Agnes van den Berg - omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving - vertelde over de recente trend van “biophilic architecture”, oftewel de integratie van natuur in de stad. 

Agnes van den Berg gaf een overzicht van kennis over natuurbeleving en gezondheid, en hoe je die kennis kunt toepassen in ontwerp, beleid en planning van de gebouwde omgeving.

De lezing richte zich vooral op de recente trend van “biophilic architecture”, oftewel de integratie van natuur in de stad. Wat zijn de wetenschappelijke inzichten over de do’s en don'ts van deze benadering? 

Over Agnes van den Berg

Prof. Dr. Agnes van den Berg is omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is in Nederland een pionier in onderzoek naar de gezonde en rustgevende effecten van de natuur. Van den Berg publiceerde talloze onderzoeken en literatuuroverzichten in gerenommeerde tijdschriften en is een veel gevraagd spreker in haar vakgebied. Via haar eigen onderzoeksbureau Natuurvoormensen doet ze toegepaste onderzoeksopdrachten en geeft ze adviezen over hoe omgevingen zo kunnen worden ontworpen en ingericht dat ze optimaal voldoen aan de behoeften van mensen.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn