Projecten

Adoptieprogramma: GRAS bekent kleur

27 maart 2018
GRAS
Hoewel onze huisstijl rood is en onze naam groen suggereert, valt op GRAS niet 1-2-3 een politieke kleur te plakken. Toch willen we op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van ons laten horen. GRAS gaat een onvervalst ruimtelijk verkiezingsprogramma opstellen.

Nieuw in Stad: nieuw boek én nieuwe website in aantocht

21 maart 2018
GRAS in opdracht
In 2010 bracht GRAS samen met de gemeente Groningen het boek 'Nieuw in Stad' uit: een overzicht van de woningen die we er tussen 2006 en 2010 bij kregen. Momenteel werken we aan de opvolger van het boek, dat deze keer géén overzicht van nieuwbouwprojecten is: voor dat doel maken we een fraaie website.

Dag van de Architectuur 2018: Liefde voor de stad

17 januari 2018
GRAS
De stad is geliefder dan ooit tevoren. De Dag van de Architectuur in Groningen staat dit jaar dan ook in het teken van Liefde voor de stad. Tussen 15 mei en 1 juni organiseren we allerlei activiteiten, en kiezen we samen het mooiste gebouw van Groningen.

Stand van Stad #39: de aller-allerlaatste!

21 december 2017
GRAS
Stand van Stad. We worden al bijna emotioneel als we de naam van de show uitspreken. Na bijna vijf jaar hebben we besloten er een eind aan te breien. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En vooral omdat we toe zijn aan iets nieuws. Maar voordat het zover is, zullen we op gepaste wijze het jaar én de afgelopen vijf jaar afsluiten. Dat doen we in editie 39: de aller-allerlaatste.

Stadsafari: Groningen geeft energie!

8 december 2017
GRAS in opdracht
Groningen is een pionier op het gebied van energietransitie. 21 partijen hebben de intentie om de stad in 2035 energieneutraal te laten zijn. Op 8 december organiseerde GRAS samen met Platform 31 een heuse Stadsafari, onder de noemer ‘Groningen geeft energie!’. Zo’n veertig deelnemers trokken Paddepoel in, om verschillende vooruitstrevende projecten op het gebied van duurzaamheid te bezoeken.

Stand van Stad #38: Vliegveld Eelde, wonen in een school en uniek sporttalent

23 november 2017
GRAS
Donderdag 23 november is het weer tijd voor Stand van Stad: je maandelijkse frisse stadssalade. Deze keer gaan we praten (zeg maar rustig discussiëren) over vliegveld Eelde, gaan we bespreken hoe het is om gezamenlijk in een oud schoolgebouw middenin de stad te gaan wonen én hebben we een sporter aan tafel die uitblinkt in een bijzondere discipline.

Pro Groningae: Groningen parkeervrij?

2 november 2017
GRAS

Pro Groningae houdt zich bezig met de toekomst van Groningen. Van jouw stad! We richten ons daarbij vooral op het parkeren.

GRAS op Let's Gro met Lutje Hoeskes

1 november 2017
GRAS in opdracht
Tijdens Let's Gro, van 1 tot en met 3 november, presenteert Platform GRAS samen met de gemeente Groningen de resultaten van ons Tiny Houses-project. We hebben de afgelopen weken met verschillende ateliergroepen druk gewerkt aan het realiseren van een concreet plan voor het vertalen van het Tiny House-concept naar een Gronings Lutje Hoeske.

Stand van Stad #37: tjokvol kunst, wetenschap én sport

19 oktober 2017
GRAS
Stand van Stad zit ook in uitzending nummer 37 weer vol interessante onderwerpen. We gaan van gezondheidsonderzoek via kickboksen naar kunst. Als dat geen gemêleerde show wordt, weten wij het ook niet meer.

Stand van Stad #36: mode, parkeren én een splinternieuw panel

21 september 2017
GRAS

De zomer is voorbij, Stand van Stad is terug! We hebben een verse show voor je in petto, vol interessante gasten, goede onderwerpen en boeiende vraagstukken.

Pagina's

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn