Projecten

DAG 2018: Verklaar jouw liefde aan de stad!

26 mei 2018
GRAS

Omdat het thema van de DAG dit jaar 'Liefde voor de stad' is, zijn we erg benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal. 

DAG 2018: Gesprek van de DAG

15 mei 2018
GRAS
De nieuwe omgevingsvisie The Next City is (bijna) gereed. Het is geweldig dat we als stad weer over zo’n mooie overkoepelende visie beschikken. De hoogste tijd om de visie ook te voeden met ambities op het vlak van architectuur en ruimtelijke kwaliteit! Om te beginnen maar eens een goed debat daarover: het Gesprek van de DAG.

DAG 2018: De Dag van Morgen

25 mei 2018
GRAS
Wat staat er te gebeuren in Groningen, de komende jaren? Waar wordt ontwikkeld? Welke gebouwen nomineren we over een paar jaar voor de titel 'Beste nieuwe gebouw'? Die vragen staan centraal tijdens De Dag van Morgen: een bijzondere fietstocht langs ontwikkellocaties in de stad.

DAG 2018: Op citydate met Groningen

31 mei 2018
GRAS
Groningen ❤ You, maar is dat wederzijds? Zijn er al eerste kriebels? Of zijn jullie al langer samen en kan de relatie wel weer een verzetje gebruiken? Bekijk Groningen tijdens deze citydate door de ogen van liefdesmakelaars Bram en Wabbesch en let the juices flow!

DAG 2018: OpleveringsDAG

9 mei 2018
GRAS
Elk jaar maakt GRAS met de vakjury een rondrit langs de gebouwen die genomineerd zijn voor de Grote Groninger Gebouwenenquête. Persoonlijk vinden we dat een van de leukste onderdelen van de Dag van de Architectuur. Daarom doen het dit jaar twee keer: één keer met de vakjury en één keer keer samen met ontwerpers. Die tweede is een primeur, we noemen het OpleveringsDAG.

100 jaar De Ploeg: Ploeg-routes

26 april 2018
GRAS in opdracht
In 2018 vieren we dat precies 100 jaar geleden Groninger kunstenaars een nieuwe kunststroming startten: De Ploeg. Het Groninger Museum doet dit met een grote tentoonstelling: ‘Avant-garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928’, van 26 mei t/m 4 november. Het museum vroeg GRAS een aantal routes vorm te geven waarin we op bijzondere wijze het werk van De Ploeg verwerken in de openbare ruimte.

Adoptieprogramma: GRAS bekent kleur

27 maart 2018
GRAS
Hoewel onze huisstijl rood is en onze naam groen suggereert, valt op GRAS niet 1-2-3 een politieke kleur te plakken. Toch willen we op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van ons laten horen. GRAS gaat een onvervalst ruimtelijk verkiezingsprogramma opstellen.

Nieuw in Stad: nieuw boek én nieuwe website in aantocht

21 maart 2018
GRAS in opdracht
In 2010 bracht GRAS samen met de gemeente Groningen het boek 'Nieuw in Stad' uit: een overzicht van de woningen die we er tussen 2006 en 2010 bij kregen. Momenteel werken we aan de opvolger van het boek, dat deze keer géén overzicht van nieuwbouwprojecten is: voor dat doel maken we een fraaie website.

Dag van de Architectuur 2018: Liefde voor de stad

17 januari 2018
GRAS
De stad is geliefder dan ooit tevoren. De Dag van de Architectuur in Groningen staat dit jaar dan ook in het teken van Liefde voor de stad. Tussen 15 mei en 1 juni organiseren we allerlei activiteiten, en kiezen we samen het mooiste gebouw van Groningen.

Stand van Stad #39: de aller-allerlaatste!

21 december 2017
GRAS
Stand van Stad. We worden al bijna emotioneel als we de naam van de show uitspreken. Na bijna vijf jaar hebben we besloten er een eind aan te breien. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En vooral omdat we toe zijn aan iets nieuws. Maar voordat het zover is, zullen we op gepaste wijze het jaar én de afgelopen vijf jaar afsluiten. Dat doen we in editie 39: de aller-allerlaatste.

Pagina's

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn