Over GRAS

 • directeur/coördinator

  Tel: 0503123395
  [field_e_mail]

  Peter Michiel Schaap is de directeur-coördinator van Platform GRAS. Hij is eindverantwoordelijk voor inhoud en financiën. Naast de ‘dagelijkse leiding’ trekt hij diverse projecten, vaak in samenwerking met een van de projectleiders. Hij studeerde Kunst en Kunstbeleid  (KKB) en Kunst- en Architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en werkte daarna onder meer voor de RUG, de gemeente Haarlemmermeer en de Architekten Cie.

 • bureaumanager

  Tel: 0503123395
  [field_e_mail]

  Petra is de bureaumanager van Platform GRAS en al sinds het prille begin in diverse functies aan de organisatie verbonden. Zij heeft GRAS, het werkveld en de stad in de loop van de jaren zien groeien en veranderen. Door haar kennis en ervaring, haar brede netwerk en gastvrije voorkomen vormt zij een belangrijke bindende schakel in de organisatie (en daarbuiten). Als spin in het web is zij verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie, de planning en het relatiebeheer. Zij stelt de projectleiders in staat zich te concentreren op hun projecten.

 • senior projectleider

  sandragrabs

  Tel: 0503123395
  [field_e_mail]

  Sandra Grabs werkt vanuit haar achtergrond als architect voor Platform GRAS. Naast de kennis over wat er bij een ontwerp- en bouwproces komt kijken heeft ze oog voor schoonheid, vormgeving en concept. Sandra is een harde werker, een doorzetter en een perfectionist. Zij is de motor achter vele projecten, bij GRAS én daarbuiten en weet daarbij diverse partijen met elkaar te verbinden.

 • stadsredactie | communicatie

  Tel: 0503123395
  [field_e_mail]

  Chris Zwart studeerde Kunst- en Architectuurgeschiedenis aan de RUG, met de nadruk op architectuur en stedenbouw. Bij GRAS bemoeit hij zich met bijna alle tekstuele zaken, is hij verantwoordelijk voor de communicatie en is hij als redacteur onderdeel van de Stadsredactie. Naast zijn werk bij GRAS werkt Chris als zelfstandig tekstschrijver. Zijn hart gaat sneller kloppen van achterbuurten en arbeidershuisjes, maar hij woont zelf in een doodsaaie nieuwbouwwoning.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
 • LinkedIn logo
 • LinkedIn