Nieuw in Stad: nieuw boek én nieuwe website in aantocht

In 2010 bracht GRAS samen met de gemeente Groningen het boek Nieuw in Stad uit: een overzicht van de woningen die we er tussen 2006 en 2010 bij kregen. Natuurlijk stopte de woningbouw in 2010 niet, daarom werken we nu aan de opvolger van het boek. Opnieuw in opdracht van de gemeente, maar nu met een ietwat andere insteek. En als klap op de vuurpijl maken we er ook nog een website bij.

Voor het nieuwe boek fladderen Bram Esser en Peter de Kan incognito de stad door, gewapend met notitieblok en camera. Ze houden daarbij niet altijd beide benen op de grond. Het resultaat? Een boek waarin niet de woningen zelf, maar de bewoners centraal staan. Wat vinden zij eigenlijk van hun woonplek? En hoe gebruiken ze die?

Het nieuwe boek zal vol verrassende verhalen staan. Wonen in de stad, maar dan bekeken vanuit een andere hoek. Soms luchtig, soms ernstig. En steeds met als decor een woonplek die nog niet zo lang deel uitmaakt van de stad. 

Omdat het boek dus niet, zoals zijn voorganger, een overzicht geeft van alle nieuwe woningen in de stad, maken we een website die dat wél doet: nieuwinstad.nl. De site geeft een zo volledig mogelijk overzicht, in tekst en beeld. Soms gaat het om fraaie architectuur, soms is het vooral praktische woonruimte. De website gaat fungeren als een database voor iedereen die benieuwd is wat er de afgelopen jaren zoal aan woningen gebouwd is.

Benieuwd naar de resultaten? Zowel het boek als de website presenteren we later dit jaar. We houden je op de hoogte!

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn