Maggie's centrum voor Groningen

Groningen krijgt als eerste plek in Nederland een Maggie's centrum. Nou ja, tenzij er voldoende budget bijeen wordt gebracht. Het centrum wil mensen die lijden aan kanker, samen met hun dierbaren, een huiselijke plek bieden. Daar kunnen zij kosteloos terecht voor een integraal aanbod van psychosociale hulp en begeleiding, als aanvulling op alle medische zorg die het ziekenhuis kan bieden.

Kenmerkend voor Maggie’s Centers is de nadrukkelijke aandacht voor architectuur. Het geloof in de positieve invloed die gebouwen kunnen hebben op het welbevinden van mensen speelt hierbij een belangrijke rol. Vandaar, dat bijna alle Maggie’s Centers zijn (en worden) ontworpen door vooraanstaande architecten, als Frank Gehry, Zaha Hadid en Rem Koolhaas. Het Maggie’s Center in Groningen wordt ontworpen door Marlies Rohmer (Architects & Urbanists te Amsterdam) en Piet Oudolf (landschaps- en tuinarchitect te Hummelo).

Bij het ontwerp houden de architecten veel rekening met de behoeftes van mensen met kanker. Intieme, rustgevende ruimtes met veel licht ondersteunen het programma. De locatie van het te bouwen Maggie’s Center Groningen bevindt zich naast het UMCG, op de hoek van de Petrus Campersingel en de Thomassen a Theussinklaan.

Als je meer wilt weten over hoe gaat dit gebouw eruit zien? Wie was Maggie? Kan ik helpen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn