Let's Gro: 10 gratis tips van GRAS

Woensdag 1 november is het weer zover: Let's Gro gaat van start. Het festival wordt alweer voor het vijfde jaar georganiseerd. Vier dagen lang kun je meedoen, meedenken, meeluisteren en als je geluk hebt zelfs meegenieten met alles wat te maken heeft met de toekomst van Groningen. Maar hoe maak je een keuze uit het grote aantal programmaonderdelen? GRAS ziet gelukkig door de bomen nog steeds het bos. Dit zijn onze 10 ultieme Let's Gro-tips, in volstrekt willekeurige volgorde.

1. Waterstof: de gamechanger
In de stad en provincie Groningen rijden voertuigen op waterstof. Maar wat is waterstof eigenlijk? En gaat waterstof echt de hele zaak op zijn kop zetten?

2. Keynote speaker: Brent Toderian
Gerespecteerd stedenbouwkundige Brent Toderian uit Vancouver legt uit hoe je een aantrekkelijke, creatieve, levendige en duurzame stad creëert.

3. Noordwand, what’s next?
Stadsbouwmeester Jeroen de Willigen en architectuurhistoricus Marieke van der Heide bespreken de toekomst van de Noordwand van de Grote Markt.

4. The Next City
Wethouder Van der Schaaf en stadsbouwmeester De Willigen onthullen tien gethematiseerde kaarten, horend bij de nieuwe omgevingsvisie. 

5. Van Tiny House naar Lutje Hoeske
Als trouwe volger ken je dit GRAS-project vast al. Op Let's Gro presenteren we de resultaten van het werk van de verschillende ateliergroepen.

6. dHealth Lab | Hospital at Home
Het UMCG en een groep partners slaan een voor Nederland uniek zorgpad in, met als hoofddoel ‘ziekenhuiszorg thuis’ te leveren.

7. Gluren bij de buren
Vlaming Stefaan Segaert pakte de fiets en ging gluren bij de noorderburen. Hij verzamelde 12 bijzondere burgerinitiatieven uit 12 provincies.

8. Planning the happy & healthy city
Wat is stedelijk geluk? Hoe beïnvloedt de bebouwde omgeving hoe we ons voelen? Hoe kunnen we openbare ruimte ontwerpen die ons gelukkig maakt?

9. Pro Groningae: Groningen parkeervrij?
Parkeren in de stad: noodzaak of noodlot? Pro Groningae denkt na over nieuwe, slimme, revolutionaire parkeeroplossingen. Denk je mee? 

10. The Happy Film
De succesvolle designer Stefan Sagmeister maakt zichzelf tot designproject. Kan hij zijn persoonlijkheid herontwerpen om een beter persoon te worden? 

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn