GRAS-tip: boek over architect Nijhuis nu met korting te bestellen!

Het rijk geïllustreerde boek Nijhuis & Reker, 110 jaren Stad en Provincie Groningen (1877-1987) is ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur, die van 19-21 juni plaatsvindt, tijdelijk met korting te bestellen.

De nalatenschap van Gerrit Nijhuis (1860-1940), architect van onder meer het Nieuwsblad-gebouw (1903), vormde voor de auteur aanleiding tot een inventarisatie van zijn honderden ontwerpen en bouwwerken in Stad en provincie. Het leidde tot een boeiende verdieping in de ca 80 monument-aanwijzingen, de gaaf bewaard gebleven tientallen handgetekende bouwtekeningen, ca 90 studie- en voorbeeld platenboeken, correspondentie uit 19e eeuw  met vooraanstaande Amsterdamse architecten, raakvlakken met lidmaatschappen waaronder vrijmetselaren en last but not least: in de werken van zijn opvolgers Karel Reker en diens zoon Lammert Reker, afgesloten met registers.  Het geheel zal in het najaar worden getoond in een overzichtstentoonstelling.

Bestellen kan via nijhuisarchitect.nl.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn