Boektip: "De Amsterdamse School in Groningen"

In dit boekje vindt u vier wandel- of fietsroutes door de stad Groningen, langs gebouwen in de Amsterdamse Schoolstijl. Het boekje geeft duidelijke routebeschrijvingen, steeds voorzien van een plattegrondje. Op iedere route maakt u kennis met ruim dertig panden die naar ons idee in de Amsterdamse Schoolstijl zijn gebouwd. Per gebouw hebben we een paar basisgegevens verzameld: adres, oorspronkelijke bestemming, huidige functie, architect, bouwjaar en monumentenstatus. We geven niet alleen tekst en uitleg, maar ook foto’s. De routebeschrijvingen worden vooraf gegaan door een inleiding, een bespreking van de Amsterdamse Schoolstijl en een samenvatting van de specifieke kenmerken van deze bouwstijl.

Ook vindt u een hoofdstukje over “De Ploeg” en over de Groninger architect Siebe Jan Bouma. Na de routebeschrijvingen vindt u nog een literatuuropgave, web en instellingen, bouwkundige termen en een register van straatnamen en huisnummers. Dit boekje is bedoeld als gids op uw eigen ontdekkingsreis door Groningen en is onder andere verkrijgbaar in de Groninger boekenwinkels.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn