Archief

 • 13 september 2017

  In dit boekje vindt u vier wandel- of fietsroutes door de stad Groningen, langs gebouwen in de Amsterdamse Schoolstijl. Het boekje geeft duidelijke routebeschrijvingen, steeds voorzien van een plattegrondje. Op iedere route maakt u kennis met ruim dertig panden die naar ons idee in de Amsterdamse Schoolstijl zijn gebouwd. Per gebouw hebben we een paar basisgegevens verzameld: adres, oorspronkelijke bestemming, huidige functie, architect, bouwjaar en monumentenstatus. We geven niet alleen tekst en uitleg, maar ook foto’s.

 • 26 juni 2017

  Op vrijdag 23 werden ze bekend gemaakt: de winnaars van de jaarlijkse Grote Groninger Gebouwenenquete. Benieuwd wie er allemaal gewonnen hebben? Kijk dan snel op de site van de Dag van de Architectuur Groningen.

 • 8 juni 2017

  Op uitnodiging van Platform GRAS schreef journalist Floor Milikowski een essay over de Groninger woningmarkt. Op 7 juni verscheen het in De Groene Amsterdammer als prelude tot de Boumalezing 2017.

 • 8 juni 2017

  Vers van de pers: tijdens de Stand van Stad special over architectuur zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Grote Groninger Gebouwenquête. Dertien nieuwe gebouwen strijden om de eer. Wat wordt het beste Groninger gebouw van het jaar?

 • 8 juni 2017

  GRAS zit vol ambitie. We bouwen aan een nieuw profiel, nieuwe projecten, een groter werkgebied en een vers nieuw (en groter) team. We hebben per direct ruimte voor twee nieuwe medewerkers: een (Junior) Stadsredacteur en een Projectmedewerker. Zegt het voort, attendeer je netwerk, bekijk de profielen en solliciteer!

 • 20 mei 2017

  Speciaal voor het festival Terug naar het Begin maakte Platform GRAS een bijzondere tour door de middeleeuwse stad Appingedam. Bezoekers konden tijdens het festival mee met professioneel ontdekkingsreiziger Bram Esser. Een deel van de tour is vervat in de eerste aflevering van Radio waar ben ik? (Be)luister de Podcast hier (terug)!

 • 23 april 2017

  Maandag vertrekken negen studenten van de Academie van Bouwkunst uit Groningen richting Zuid-Korea. Na een weekje vakantie zullen zij daar een workshop gaan volgen samen met de studenten van Soongsil University. Via deze site kun je op de hoogte blijven van hun belevenissen.

 • 21 april 2017

  Benieuwd naar de plannen van de manifestatie Wonen in Stadshart? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf vandaag staan ze allemaal online: 15 inspirerende studies naar nieuwe woonmogelijkheden in de binnenstad. Alle plannen zijn nog volop in ontwikkeling. We zijn benieuwd naar uw reactie!

 • 21 april 2017

  Groningen krijgt als eerste plek in Nederland een Maggie's centrum. Nou ja, tenzij er voldoende budget bijeen wordt gebracht voor de realisatie. Het centrum wil mensen die lijden aan kanker, samen met hun dierbaren, een huiselijke plek bieden. Hoe dat precies zit, lees je hier.

 • 19 april 2017

  Vorig jaar was de jury van de Dag van de Architectuur naarstig op zoek naar een project met het bevrijdende ‘whaw-effect’. Ze vonden er een: het Agaathhof van de Zwarte Hond. Hoe zal het dit jaar zijn? Zit er een project bij dat een rapportcijfer 10 verdient? Is de passie en gedrevenheid terug in de Groninger architectuur?

Pagina's

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
 • LinkedIn logo
 • LinkedIn