Dossiers

 • AFFRiG: Architectuur Film Festival in Groningen

  In Rotterdam was het al vaker, in Groningen sinds 2011: het architectuurfilmfestival! Een weekend lang films over architectuur, stedenbouw en de stad.
 • Boumadossier - lezingen, gesprekken, talkshows

  De Boumalezing, vernoemd naar de bekende Groninger architect Siebe Jan Bouma, betrekt een breed vakinhoudelijk en cultureel geïnteresseerd publiek bij het denken over actuele thema’s op het vlak van architectuur stedenbouw, stedelijke samenleving, infrastructuur en landschap.
 • Bouwjong!

  Bouwjong - het dossier
  Het GRASdossier Bouwjong! zit bomvol jongerenhuisvesting in Groningen. BouwJong! startte in februari 2010 en was na De Intense Stad en Intense Laagbouw de derde grote Groninger woningbouwmanifestatie die in een tijdsbestek van zeven jaar van start ging.
 • Court of the Future (CotF)

  The judiciary feels the need to modernise: innovative procedures, use of information technology and shifting roles of judges. A next step involves looking at designing the courthouses themselves.
 • Dag van de Architectuur

  Elk jaar viert Europa op meer of minder feestelijke wijze de Dag van de Architectuur. Ook in Nederland en... in Groningen besteden we op die dag extra aandacht aan bijzondere gebouwen en thema's rondom het architecten- en (steden)bouwersvak.
 • De Onderste Steen

  Sinds 2008 faciliteert GRAS bovenkamers: gesloten gesprekken tussen architecten over elkaars werk en aanpak. Voor een goede vakinhoudelijke en collegiale dialoog.
 • Debat

  Platform GRAS organiseert tenminste twee publieksdebatten per jaar rond actuele ruimtelijke thema’s, toegespitst op de stad en regio Groningen. Deze debatten beschouwt GRAS als een van haar basisactiviteiten. Vaak werken we er voor samen met andere partijen.
 • Educatieprojecten

  GRAS heeft veel kennis in huis over onderwijs, hoe leerlingen het liefst leren én het heden en verleden van stad en regio Groningen. Met die kennis ontwikkelen we verrassende educatieve projecten waarin we alles uit de kast halen om leerlingen met andere ogen naar hun omgeving te laten kijken.
 • GRAS kennisboo(s)t: grootonderhoud voor stadsliefhebbers

  Wat doe je in crisistijd? Nieuwe wegen verkennen natuurlijk en verder kijken dan je neus lang is. En laat dát nu precies het idee zijn achter de GRAS Kennisboo(s)t! In een kleine week kwamen talloze kenners langs om hun unieke verhaal over stad en landschap te delen. Een interdisciplinaire grabbelton van gedeelde kennis, afkomstig van stadssociologen, architectuurhistorici, planeconomen, praktijkdeskundigen, ontwerpers en ruimtelijke wetenschappers.

 • Noorderzon

  Noorderzon is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met hedendaagse podiumkunsten én een zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Geregeld staat GRAS met een spannende voorstelling op Noorderzon.

Pagina's

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
 • LinkedIn logo
 • LinkedIn