Pitch

Je kunt je zorgen maken over leegstand, maar je kunt ook wat doen! Met Pitch bijvoorbeeld, een project van Platform GRASVastgoedrapport Groningen - Assen en Ruimte in Stad. Samen zorgen we dat leegstaande panden een nieuwe (tijdelijke) invulling krijgen.

Dat doen we zo: we gaan op zoek naar spannende plekken en pandeigenaren met lef. Daarna nodigen we enthousiaste ondernemers of ondernemende creatievelingen uit om een verrassend en vernieuwend plan te bedenken. De bedenkers van de beste plannen pitchen hun ideeën tijdens de Pitchavond. En de winnaar? Die krijgt de kans zijn plan ook daadwerkelijk uit te voeren. Maar dan wél met een goede start. Want wij zorgen met het publiek tijdens de Pitchavond voor gunstige voorwaarden, een bescheiden startkapitaal en extra expertise om het winnende plan op weg te helpen.

Agenda-items

Pitch #2: Pitchavond

11 feb
Gemeentehuis Haren, Raadhuisplein 10

Tijdens de Pitchavond presenteren de plannenmakers zich en gaat de jury in beraad. Ondertussen krijgt het publiek de kans om voor de winnaar een mooi startkapitaal bij elkaar te eten en drinken.  Kers op de taart is de overdracht van het beste plan aan wethouder Paula Lambeck.

Pitch #1: presentatie van de plannen

20 mei
Entrepot-gebouw op het Suikerunie terrein, Energieweg 10

Begin april riepen we op... wie heeft een goed plan voor de zeecontainer-op-pootjes op het Suikerunieterrein? De ingezonden plannen waren soms goed, soms geweldig. Van de twee beste plannen willen we meer weten! De bedenkers van deze twee plannen presenteren ze deze pitchavond mét uitzicht op de zeecontainer-op-pootjes. Jij, als toehoorder, bepaalt deze avond mee welk plan de zeecontainer wint. En terwijl je luistert, eet en drinkt, soupeer je ook nog het startkapitaal van de winnaar bij elkaar. Dus komt allen en eet, drink en bepaal mee! Meld je wel even aan op pitch@platformgras.nl, want de ruimte is beperkt en vol is dus echt vol.   

Projecten

Pitch #2, Buitenschool Appelbergen

Je kunt je zorgen maken over leegstand, maar je kunt ook wat doen! Met Pitch bijvoorbeeld, een project van Platform GRAS, Vastgoedrapport Groningen - Assen en Ruimte in Stad. Samen zorgen we dat leegstaande panden een nieuwe (tijdelijke) invulling krijgen. Deze Pitch is het leegstaande pand in kwestie de Buitenschool in Appelbergen.  

Pitch #1, de zeecontainer-op-pootjes

Je kunt je zorgen maken over leegstand, maar je kunt ook wat doen! Met Pitch bijvoorbeeld, een project van Platform GRAS, Vastgoedrapport Groningen - Assen en Ruimte in Stad. Samen zorgen we dat leegstaande panden een nieuwe (tijdelijke) invulling krijgen. Deze eerste Pitch ging over een charmante zeecontainer-op-pootjes op het Groningse Suikerunieterrein. 

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn