Tip: Lezing Bauhaus

Tijd: 13.00 uur Locatie: Openbare bibliotheek (Wolters-Noordhoffzaal), Oude Boteringestraat 18, Groningen Organisatie: Groninger Forum

In 2019 is het 100 jaar geleden dat Bauhaus werd opgericht. In de lente is daarom de expositie Bauhaus te zien in museum Boijmans van Beuningen. Renske Bakker bereidt je met een lezing voor op een bezoek aan de tentoonstelling.

Rotterdam was in de jaren tussen de beide wereldoorlogen de stad waar het modernisme het meest prominent tot uitdrukking kwam, zowel in architectuur als vormgeving. Het museum laat met deze tentoonstelling de Nederlandse kant van Bauhaus zien.

Voor de tentoonstelling wordt de eigen collectie van het museum aangevuld met bruiklenen uit binnen- en buitenland. Aan de hand van kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, gebruiksvoorwerpen, foto’s, typografie en architectuur wordt de inspirerende relatie tussen Nederland en het Bauhaus zichtbaar gemaakt.

Renske Bakker geeft in haar lezing achtergrondinformatie en leert je kritisch te kijken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je volop van de expositie kunt genieten. 

Meer informatie en tickets via Groninger Forum.