Lezing professor Jungin Kim (Soongsil University) - Academie van Bouwkunst

Op vrijdag 15 december zal de Koreaanse professor Jungin Kim van de Soongsil University uit Seoul een lezing verzorgen bij de Academie van Bouwkunst in Groningen. De lezing zal in het teken staan van de Koreaanse bangs: multifunctionele, generieke ruimtes.


In het kader van de uitwisseling tussen de Soongsil University uit Zuid-Korea en de Academie van Bouwkunst brengt professor Jungin Kim met dertien studenten een bezoek aan Groningen. Het is een vervolg op het bezoek dat studenten van de Academie afgelopen mei aan Zuid-Korea brachten.

In Seoul zijn in de enorme snelheid en immense schaal waarmee de urbanisatie plaatsvindt diverse multifunctionele ruimtes ontwikkeld. Generieke ruimtes voor diverse doeleinden. De Koreanen noemen ze 'bangs'. De bangs fungeren als flexibele achtergrond van het stedelijk leven en dragen bij aan de unieke urbane identiteit van Seoul. Een stedelijke plek, samengesteld uit een ongelofelijk complex netwerk van bangs. 

Aan de hand van het fenomeen bangs stelt professor Jungin Kim de gangbare manier waarop wij ruimte begrijpen ter discussie.

Lees hier de uitgebreide tekst over de lezing.

De lezing is in het Engels en is gratis toegankelijk. Meld je wel even aan, dat kan door een mail te sturen naar avbg@org.hanze.nl.

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn