GRAS Kennisboo(s)t

Wat doe je in crisistijd? Nieuwe wegen verkennen en verder kijken dan je neus lang is. En laat dát nu precies het idee zijn achter de GRAS Kennisboo(s)t! In een kleine week komen talloze kenners langs op en om de GRASboot in Groningen om hun unieke verhaal over de stad en het landschap te delen. Een interdisciplinaire grabbelton van gedeelde kennis, afkomstig van stadssociologen tot architectuurhistorici, van planeconomen tot praktijkdeskundigen en van ontwerpers tot ruimtelijke wetenschappers. Kom langs, haak aan en raak zomaar weer up-to-date...

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen en houdt kantoor op een - ietwat bizarre en stuurloze - boot. De GRAS Kennisboo(s)t haakt aan op het programma van het Internationaal Architectuur Filmfestival Rotterdam in Groningen dat GRAS organiseert samen met ForumImages en het AFFR.

Waarom een Kennisboo(s)t?

Deze GRASvariant op een summer school – maar dan in de herfst - is er in de eerste plaats voor beleidsmakers, architecten, vakgenoten, studenten, ruimtelijke wetenschappers en al die andere geïnteresseerden in de ontwikkeling van stad en landschap. Ook cultureel geïnteresseerden zonder architectuur- of stedenbouwkennis zijn overigens van harte welkom. Daarnaast viert de Kennisboo(s)t de op handen zijnde revitalisering van de opleiding Architectuur en Stedenbouwgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen - die vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw van grote betekenis is geweest voor het Nederlandse architectuurklimaat. Kenmerk van de opleiding: een brede blik met aandacht voor de geschiedenis én de opgaven van vandaag, met de welbewuste keuze om daarbij vooral ook aanverwante disciplines op te zoeken.

Data

Donderdag 24, vrijdag 25, maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 oktober zijn de colleges en lezingen.
Zaterdag 26 en zondag 27 oktober is het Architectuur Film Festival in Groningen.

KAARTEN & OVERNACHTEN

Je kunt losse kaarten kopen, maar ook voor een dag, voor het filmfestival of… voor alles bij elkaar.

Wil je graag komen, maar heb je geen overnachtingsmogelijkheden en/of een krappe beurs? GRAS denkt graag met je mee. Ook over andere zaken en tips betreffende overnachtingen, uitgaan, musea of het filmfestival kun je ons natuurlijk bellen of mailen. Neem contact op via 050 312 33 95 of info@platformgras.nl (dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur). 

Blijf op de hoogte

Wil je de post en uitnodigingen van Platform GRAS per e-mail ontvangen?

Ik wil papieren post!

Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van de gebouwde omgeving en het debat daarover. Meer >
  • LinkedIn logo
  • LinkedIn